Numi Organic Tea

0
58

Numi е семейна компания, плод на любовта на брат и сестра към чая. Името, което дават на компанията, цели да напомня за близкият изток и чая от изсушен лайм, който пиели като деца.

Тяхното мото и обещание към клиентите е: Чрез автентичност, творчество и ангажираност към хората и планетата да поднасяме най-чист вкус на органичен чай.

Стартират през 1999 г. в Оукланд, Калифорния след като установяват, че конкурентните марки не се различават много една от друга нито по качество, нито по модернизиране на производството. Numi предлагат органични билки – ройбос и хънибуш, пакетиран и насипен чай от цели листа с натурални, истински съставки без добавяне на „естествени“ аромати.

 

Компанията е базирана и основана на принципа – балансиран и здравословен, отгледан от нас продукт с посвещение и отдаденост към хората и планетата.

Numi са автори на множество инициативи, насочени именно към постигането на този баланс и хармония – здраво и преуспяло глобално общество.

Numi е основен вносител на чайове по програмите за свободна търговия в САЩ.

 

Целта на тези програми е насърчаване на работниците да решават как приходите им да бъдат инвестирани обратно в обществото им. Проектите включват: нови пътища, печки за готвене, мрежи против комари, нови училища, университетски стипендии, осигуряване на медицински услуги и живото-застраховане.

 

Компанията е изключително активна в областта на устойчивото земеделие, социално отговорни работни програми, екологично чисти опаковки и инициативи за чиста вода.

Ето и няколко извадки от доклада за социалният принос на Numi за 2016:

През 2016 г. Numi стартират проектс “Together for H2OPE” в земеделската общност в Мадагаскар, където се добиват органични чайове от куркума.

Резултатът за същата година е предоставянето на достъп до чиста питейна вода на 4000 селски стопанства в Мадагаскар, чрез инсталирането на 23 кладенци, в близост до домовете на местните работници, свързвайки ги с чиста и безопасна питейна вода за първи път!

 

В партньорство с Women’s Earth Alliance и стопанствата на Tonganagaon Tea Estate, още 6500 души скоро ще се радват на достъп до чиста вода, подобрена хигиена и образователни програми.

Премии в размер на 839000 Щатски Долара са били изплатени чрез програмата за справедлива търговия на земеделските работници, които само за 2016 са се увеличили с 18%.

Numi имат програма за намаляване на въглеродните емисии от пътуванията на служителите на им. За 2016г намалените емисии възлизат общо на 17,3 метрични тона CO2 еквивалент;

4042232 галона спестена вода (7 плувни басейна на пълен размер);

143965 кг отпадаци избегнати (еквивалентът на 11 пълни камиона за боклук);

5441 дървета са спасени;

(36 домакинства/ година) нетни енергийни спестявания, 343 (000) BTU

 

През 2012 г. NUMI е първата компания за чай, която доброволно търси верификация от Non-GMO Project за чаените пакетчета, които използват. Общо 93% от продуктите, който използват са сертифицирани от Non-GMO Project.

Освен това, след като получава сертификатите си от Non-GMO Project, през 2014 NUMI започват да си партнират с тях с цел да променят стандартите на индустрията и да принудят законово повечето големи производители на чай да използват “не ГМО” чаени пакетчета.

 

Мисля че всички се досещате колко важно е това, тъй като пакетчето се потапя и разтваря в топлата вода, която после пием!

Източник: Numi impact report 2016

Numi e компания, която работи усърдно за намаляване на негативно влияние от дейностите си върху планетата.

 

Отглеждането на органичен чай защитава здравето на фермерите и планетата.

Използва опаковки, които се рециклират и са направени от 85% рециклирани материали, изображенията върху които са отпечатани с мастила на основата на соя и без ненужни материали за изсъхване;

 

Екипът на Numi пътува и селектира своите чайове директно от градините, където растат и се отглеждат, уверявайки се, че се използват практики за органично отглеждане и събиране.

 

“Ние берем ръчно нашите органични чайове и билки, смесваме ги само с естествени плодове, цветове и подправки. Нищо друго. Тъй като използваме само истински съставки и висококачвствени чайове и билки (без чай на прах или остатъци), няма нужда да се добавят каквито и да било „естествени“ вкусове или аромати, които да подобряват вкуса на чая. Ние оставяме природата да представи сама себе си.”

 

Органичния чай се отглежда без използването на химично синтезирани торове, пестициди или инсектициди.

Избирайки органичното ние не само защитаваме ресурсите на земята и здравето на фермерите, но имаме гаранция че това, което поема нашето тяло е 100% натурално, отгледано така, както е в природата.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here